Zoeken

Zwemverbod bij de Hassan II Moskee in Casablanca

26 juni 2024 - 23:00 - Marokko

©

Wegens het toenemend aantal verdrinkingen in de regio Casablanca-Settat de afgelopen jaren, hebben de lokale autoriteiten strenge maatregelen genomen om zwemmen in de buurt van de Hassan II Moskee tijdens de zomer te verbieden.

Langs het strand grenzend aan de moskee in Casablanca zijn metalen hekken geplaatst. De zone is gevaarlijk om te zwemmen vanwege sterke stromingen en rotsen op de zeebodem. Naast de plaatsing van deze hekken, zetten de autoriteiten zich in om mensen bewust te maken van de gevaren van zwemmen in dit gebied en om de veiligheidsvoorschriften te respecteren.

Lees ook: Grote zorgen in Tanger over toename verdrinkingen

In het jaarlijkse rapport van het nationaal programma voor de controle van de kwaliteit van het zwemwater en strandzand, heeft het ministerie van Energie-overgang en Duurzame Ontwikkeling laten weten dat zeven stranden in de regio Casablanca-Settat dit jaar niet voldoen aan de vereiste milieunormen.

Lees ook: Casablanca bereidt komst vakantiegangers voor met strenge maatregelen

Burgemeester Nabila Rmili waarschuwde enkele dagen geleden tussenpersonen voor illegale exploitatie van de stranden van Casablanca. Ze verzekerde dat de autoriteiten strenge maatregelen zullen nemen tegen illegale praktijken. Ze bevestigde ook de toewijding van de gemeenteraad om de openbare ruimtes te beschermen en ervoor te zorgen dat burgers er op een eerlijke en geordende manier van kunnen profiteren. 80% van het zandoppervlak van de stranden van Casablanca is gereserveerd voor gratis zwemmen. Rmili riep vakantiegangers op om contact op te nemen met de autoriteiten als ze worden gevraagd om te betalen of gedwongen worden om huuruitrusting te gebruiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team