Zoeken

Niet-geselecteerd ontwerp Hassan II-stadion onthuld (foto’s)

14 juli 2024 - 16:00 - Sport

©

Het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron heeft het ontwerp onthuld dat ze hadden ingediend voor het nieuwe Hassan II-stadion in Casablanca. Dit ontwerp, dat niet werd geselecteerd door Marokko, is een opvallend wit gebouw dat contrasteert met het groene landschap van het Ben Slimane-bos.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door eenvoud en een transparante vorm, gecreëerd door slanke stalen kolommen die een open structuur vormen. Het stadion is strategisch geplaatst op het hoogste punt van het terrein en is van veraf zichtbaar.

Lees ook: Marokko onthult gigantisch Hassan II-stadion voor WK 2030 (video)

Een belangrijk aspect van het ontwerp is de integratie met de natuurlijke omgeving. Het stadion respecteert de unieke topografie van de locatie en overbrugt de kloof tussen het interieur van het stadion en het omliggende landschap.

Het ontwerp bevat ook slimme oplossingen voor ventilatie en bescherming tegen de zon. De open structuur zorgt voor natuurlijke luchtcirculatie, terwijl textielachtige metalen platen een schaduweffect creëren en bijdragen aan de natuurlijke koeling van het stadion.

Lees ook: Architectuur Grote Stadion Casablanca onthuld

Duurzaamheid is een ander belangrijk aspect van het ontwerp. Het dak van het stadion is uitgerust met zonnepanelen, die volgens de architecten genoeg energie kunnen opwekken voor zowel wedstrijddagen als andere behoeften. Bovendien wordt regenwater en condensatie opgevangen en hergebruikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team