Zoeken

Aanleg snelweg Beni Mellal/Fez-Meknes in volgende fase

10 augustus 2024 - 23:50 - Marokko

©

Het ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water zet vaart achter de aanleg van de snelweg tussen Beni Mellal en de steden Fez en Meknes. Dit project is bedoeld om de sociaaleconomische en toeristische ontwikkeling te stimuleren.

Na de eerste onderzoeken zijn nu de voorbereidende studies voor het ontwerp van de nieuwe snelweg gestart. Deze zijn opgedeeld in twee delen: het traject van Béni Mellal naar Khenifra en dat van Khenifra naar Fez en Meknes. Naast het ontwerp van de snelweg zelf omvatten de studies ook de planning van kunstwerken zoals bruggen en viaducten, en het uitvoeren van landmetingen. Ook wordt het eerder gekozen tracé nogmaals geanalyseerd en waar nodig aangepast, rekening houdend met bestaande en geplande projecten, bestemmingsplannen en de bodemgesteldheid. Daarnaast wordt gekeken naar mogelijkheden om het project te optimaliseren.

Lees ook: Marokkaanse snelwegen: een explosief rapport?

De autosnelweg Beni Mellal-Fez/Meknes maakt deel uit van het nationale snelwegenplan tot 2025 en past in een groter project voor een centrale as van Safi via Marrakech en Beni Mellal naar Fez, Meknes, Tanger en Tetouan. De aanleg van deze weg zal niet alleen de ontwikkeling in het midden-oosten van Marokko een impuls geven, maar ook de zuidoostelijke provincies ten goede komen door de verbinding met de regio Errachidia.

Lees ook: Aanleg snelweg Guercif-Nador in volle gang

Volgens het ministerie is deze snelweg een essentiële schakel in de centrale as tussen Tanger-Tetouan, Fez-Meknes, Beni Mellal, Marrakech en Safi. Door zijn ligging en aansluiting op het bestaande snelwegennet biedt de nieuwe weg grote kansen voor de sociaaleconomische en toeristische ontwikkeling van een groot gebied in het midden-oosten van Marokko. Het zal de concurrentiepositie van de regio versterken en zo bijdragen aan een betere toekomst voor de inwoners.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team