Zoeken

Patiënten academisch ziekenhuis Tanger maandenlang in de wachtkamer

9 september 2024 - 16:20 - Marokko

©

Patiënten in het academisch ziekenhuis van Tanger moeten soms maanden, zo niet een jaar, wachten op een afspraak met een specialist. Dit zorgt voor grote frustratie en bezorgdheid, vooral bij patiënten met ernstige aandoeningen zoals kanker of hartproblemen.

Een patiënte met diabetes vertelt dat ze zes maanden moet wachten op een afspraak met een endocrinoloog, terwijl haar gezondheid achteruitgaat. Volgens bronnen binnen het ziekenhuis kunnen de wachttijden voor sommige specialismen, zoals oncologie en cardiologie, zelfs oplopen tot een jaar.

Lees ook: Rabat: ultramodern ziekenhuis voor 4,5 miljard dirham

Het ziekenhuispersoneel wijt de lange wachtlijsten aan een tekort aan medisch specialisten en de toenemende vraag naar zorg door de bevolkingsgroei in Tanger en de omliggende regio’s. Het academisch ziekenhuis van Tanger, ooit een toonaangevend medisch centrum in Noord-Marokko, kampt nu met de enorme druk van het grote aantal patiënten dat niet alleen uit de stad zelf, maar uit de hele regio komt.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt opening ziekenhuis in Al Hoceima

"We doen ons best om aan de behoeften van de patiënten te voldoen, maar onder deze omstandigheden is het moeilijk om de afspraken efficiënt te beheren", bevestigt een medische bron binnen het ziekenhuis. Sommige afdelingen hebben te maken met een onevenwichtige verdeling van het medisch personeel, wat leidt tot een opeenstapeling van afspraken in bepaalde specialismen, zoals nefrologie en neurochirurgie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team