Zoeken

Agadir: ’Gele hesjes’, boeven

10 augustus 2024 - 08:00 - Marokko

©

In Agadir, waar veel parkeerplaatsen gratis zijn, hebben individuen in gele hesjes, die zich gedragen als parkeerwachters, de controle over verschillende straten overgenomen. Deze ’gele hesjes’ zijn nu in het vizier van de gemeente, die van plan is een klacht tegen hen in te dienen.

Abdallah Boulghmair, derde vicevoorzitter van de gemeenteraad van Agadir, heeft in een verklaring aan Alyaoum24 aangegeven dat deze individuen in gele hesjes de borden hebben verwijderd die aangeven dat parkeren gratis is op een drukke parkeerplaats bij de Souk Al Ahad-markt in Agadir. Ze blijven parkeergeld innen en burgers afpersen.

Lees ook: Parkeren in Nador vanaf nu volledig gratis

"De gemeente is bezig met het indienen van een klacht tegen individuen die op videobeelden van bewakingscamera’s op de Souk Al Ahad-markt in Agadir zijn gezien terwijl ze de borden verwijderden die de gratis parkeergelegenheid rond de markt aangeven. Dit is in strijd met de besluiten van de raad en bedoeld om bezoekers van de stad te misleiden en parkeergeld te innen, hoewel gratis parkeren is aangekondigd", aldus Boulghmair.

Lees ook: Politie arresteert illegale parkeerwachters in Nador

Boulghmair benadrukte ook dat alle parkeerplaatsen en parkeergarages in Agadir gratis zijn, met uitzondering van de parkeergarage Bijouan nabij de boulevard van de stad, en de parkeerplaatsen in de straat 20 augustus, waarvan de huurperiode is verlengd in overeenstemming met de geldende wetgeving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team