Zoeken

Politie arresteert illegale parkeerwachters in Nador

24 juli 2024 - 15:30 - Marokko

©

De Koninklijke gendarmerie heeft in Arekmane bij Nador, drie mannen opgepakt die zich uitgaven voor parkeerwachters bij het strand. Ze droegen gele hesjes en vroegen geld aan automobilisten om hun auto te bewaken op een illegale parkeerplaats.

De politie beschouwt hun activiteiten als oplichting, een misdrijf dat strafbaar is onder artikel 540 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht. De mannen vroegen 10 dirham per auto.

Lees ook: Verdubbeling parkeertarieven zorgt voor woede in Tanger

De afgelopen twintig jaar is het fenomeen van illegale parkeerwachters, ook wel "gele hesjes" genoemd in Marokko, steeds sterker aanwezig in Marokko. Deze personen eisen soms zelfs met geweld geld van automobilisten. Volgens een recente richtlijn van het ministerie van Binnenlandse Zaken is het echter voor geen enkele gemeente toegestaan om parkeerplaatsen op openbare grond te verhuren, laat staan dat individuen zich deze grond eigenmachtig mogen toe-eigenen.

Lees ook: Buitensporige parkeertarieven zorgen voor woede in Marokko

De drie verdachten zijn gearresteerd en worden onder toezicht van het Openbaar Ministerie verhoord. Het onderzoek naar de zaak is nog gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team