Zoeken

Algerije verliest definitief strijd met Marokko

17 augustus 2024 - 20:10 - Sport

©

De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft het shirt van de Marokkaanse voetbalclub Renaissance Sportive Berkane (RSB) met daarop de volledige kaart van Marokko, inclusief de Sahara, officieel goedgekeurd voor het seizoen 2024-2025.

Dit besluit betekent een gevoelige nederlaag voor Algerije, dat in 2021 de diplomatieke banden met Marokko verbrak, mede vanwege het conflict over de Sahara.

Lees ook: Algerije klaagt bij FIFA over Marokko

Algerijnse clubs kunnen nu direct worden uitgeschakeld uit Afrikaanse competities als ze tegen RSB spelen. Dit is een nieuwe tegenslag voor Algerije, dat eerder dit jaar al zware sancties kreeg opgelegd door de CAF vanwege het annuleren van een wedstrijd tegen RSB. De reden voor die annulering was hetzelfde Marokkaanse shirt met de kaart van Marokko inclusief de Sahara.

Lees ook: RS Berkane-USM Alger: Algerije houdt voet bij stuk

De Algerijnse autoriteiten hadden destijds de shirts van RSB in beslag genomen, wat leidde tot een crisis en de terugtrekking van de Algerijnse club USM Alger uit de returnwedstrijd in Berkane. De CAF kende vervolgens een 6-0 overwinning toe aan Berkane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team