Zoeken

Atlas Leeuwen scherpen strategie aan voor confrontatie met Centraal-Afrika

12 oktober 2024 - 07:00 - Sport

©

Het Marokkaanse voetbalelftal is druk bezig met de voorbereidingen op de wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. Deze wedstrijden, die op 12 en 15 oktober plaatsvinden, zijn onderdeel van de kwalificatie voor de Afrika Cup 2025. De Atlas Leeuwen hielden dinsdag hun eerste training in het Mohammed VI voetbalcomplex in Salé.

Aan de eerste training deden alle geselecteerde spelers mee, inclusief Abdessamad Ezzalzouli die zich maandag bij de groep aansloot. Bondscoach Walid Regragui besteedde tijdens de training veel aandacht aan tactische aspecten. Om de twee wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek goed voor te bereiden, heeft de coach zes trainingssessies gepland. Na de training van dinsdag in Salé, volgden woensdag twee trainingen op dezelfde locatie. Donderdag stonden er trainingen op het programma in Maâmora en Saïdia, en de laatste training vond vrijdag plaats in Oujda.

Lees ook: Marokko maakt selectie bekend voor Afrika Cup-kwalificatieduels

Jonge talenten die voor het eerst zijn opgeroepen voor het nationaal elftal, zijn blij met hun selectie en vastbesloten om het beste van zichzelf te geven. "Dit is een geweldige ervaring voor mij. Ik was erg trots toen ik de uitnodiging van de coach ontving", aldus Osame Sahraoui, de linksbuiten van Lille OSC, aan de website van de Marokkaanse Voetbalbond. Hij roept de Marokkaanse supporters op om het team te blijven steunen. "We hebben twee belangrijke wedstrijden voor de boeg en we zullen er alles aan doen om te winnen en de Marokkanen niet teleur te stellen."

Ook Youssef Belamri, de linksback van Raja Casablanca die is opgeroepen ter vervanging van Noussair Mazraoui, is enthousiast. "Het was een onbeschrijfelijk gevoel toen Walid Regragui me belde voor het trainingskamp", vertelt hij. Voor Belamri is het spelen voor het Marokkaans elftal een jongensdroom die uitkomt. Hij bedankt zijn ouders voor hun steun en belooft "hard te werken om een waardevolle bijdrage te leveren aan het team en te voldoen aan de verwachtingen van de technische staf en het Marokkaanse volk."

Lees ook: Harde klap voor Marokko: Noussair Mazraoui aan hart geopereerd

De wedstrijden tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek worden gespeeld in het Stade Honneur in Oujda. De Marokkaanse supporters hebben massaal kaarten gekocht voor deze wedstrijden. De eerste lading tickets was in recordtijd uitverkocht. De FRMF heeft daarom besloten een tweede lading tickets in de verkoop te zetten om aan de grote vraag te voldoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team