Zoeken

Marokkaanse diaspora ziet af van autoverhuur in Marokko

18 juli 2024 - 21:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkaanse autoverhuurders hebben te maken met een tegenvallende zomer. De vraag naar huurauto’s blijft achter bij voorgaande jaren, zo melden verschillende brancheorganisaties.

"Sinds juni is er weinig activiteit in de autoverhuur->56215]", klaagt een lid van de Unie van Eigenaren van Autoverhuurbedrijven in Marokko. Er is een overaanbod aan auto’s, vooral nieuwe modellen, maar de vraag blijft uit. Dit komt onder andere door het later arriveren van Marokkanen die in het buitenland wonen en de prijsstijging van 25% voor sommige nieuwe modellen.

Lees ook: Marokkaanse autoverhuursector in zwaar weer

"De prijs van een auto van 150.000 dirham is gestegen naar 180.000 of zelfs 190.000 dirham", aldus de verhuurder. De minimumprijs voor een gewone huurauto ligt nu tussen de 300 en 350 dirham per dag, afhankelijk van het model en het verbruik. Vooral in grote steden als Casablanca is de concurrentie tussen autoverhuurders hevig.

Ook in andere steden stagneert de markt, bevestigt een autoverhuurder uit Tetouan. De vraag van Marokkanen uit het buitenland vertegenwoordigt volgens hem minder dan 5% van het totaal.

Lees ook: Strengere regels voor autoverhuur in Marokko

De voorzitter van de nationale consumentenbond vindt de gemiddelde prijs van 200 dirham per dag redelijk voor Marokkaanse gezinnen, maar hoog vergeleken met grote internationale verhuurbedrijven. Hij noemt de stagnatie logisch gezien het grote aanbod en de felle concurrentie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team