Nieuwe teleurstelling voor Marokkaanse voetbalsters op WK-U20

6 september 2024 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalsters onder 20 jaar hebben hun tweede wedstrijd op het WK U-20 verloren. Ze gingen met 2-0 onderuit tegen de Verenigde Staten in het Estadio Olímpico Pascual Guerrero in Cali, Colombia.

De Amerikaanse speelsters Yuna McCormack en Maddie Dahlien zorgden voor de doelpunten. Hoewel de Marokkaanse vrouwen een groot deel van de wedstrijd goed verdedigden, bezweken ze aan het begin van de tweede helft en in de blessuretijd. Ondanks enkele goede kansen wisten de Marokkaanse speelsters het net niet te vinden. Het gebrek aan effectiviteit in de aanval brak hen op.

Deze nederlaag volgt op het verlies tegen Paraguay in de eerste wedstrijd. Marokko, dat voor het eerst deelneemt aan dit toernooi, staat op 7 september tegenover titelverdediger Spanje. Dat belooft een zware wedstrijd te worden.

In de andere wedstrijd in de groep versloeg Spanje Paraguay met 2-0. De Verenigde Staten verloren hun eerste wedstrijd met 1-0 van de Spaanse dames.