Deeg
– 250 g boter
– 1 theeglaasje poedersuiker
– ½ theeglaasje slaolie
– 2 eieren
– 500 gr bloem
– barquetjes
Vulling
– 300 gr amandelen
– 250 gr gemalen sesamzaadjes
– 1 doos gekonfijt fruit
– 1 snufje gemalen kruidnagel
– honing
– een paar amandelschilfers
Meng de boter en de suiker in een kom. Voeg er de eieren, de olie en het meel aan toe. Spreid het deeg op ingevette barquetjes en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven à 180°.
Bak de amandelen in olie en hak ze fijn.
Meng de gehakte amandelen, de sesam granen, het gekonfijte fruit en de gemalen kruidnagel met honing tot je een glad, homogeen deeg verkrijgt.
Vul de barquetjes met de vulling en garneer met amandelschilfers.
Amandelkoekjes met gekonfijte kersen
Harcha met kaas en kruiden
Briwats met amandelen en honing
Briouats met rozijnen en noten
Amandel en hazelnotenballetjes
Mhancha met honing