Deeg
– 500 g bloem
– 2 theelepels bloemsuiker
– 250 g boter
– 1 potje vanille yoghurt
Vulling
– 500 g dadels of dadelpasta
– 1 theelepel poederkaneel
– 1 theelepel boter
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– 1 eetlepel oranjebloesemwater
– Eiwit
Decoratie
– 1 kom fijne suiker
Deeg
Meng de bloem met de bloemsuiker, boter en yoghurt samen tot een gladde en zachte deeg. Laat even rusten.
Vulling
Was de dadels, haal de pit uit en laat 20 minuten stomen. Doe de dadels in een kom en voeg de kaneel, boter, sesamzaadjes en oranjebloesemwater toe. Meng alles goed met de handen.
Rol het deeg uit en snijd kleine cirkeltjes van dezelfde grootte uit. Gebruik eventueel een glas of deegvorm. Bestrijk de cirkels met eiwit. Vorm balletjes met de vulling en leg in het midden van elke cirkel een bolletje vulling.
Plooi het deeg over de vulling in de vorm van een halve maan en sluit het met behulp van een vork. Leg de gebakjes op een geolied bakplaat. Prik met en vork enkele gaatjes en bak 15 minuten in een voorverwarmd oven op 180°.
Haal de gebakjes uit de oven wanneer ze mooi goudkleurig zijn en bestrooi met bloemsuiker.
Chamia cake
Spiraalgebakjes
Churros met poedersuiker
Majhoul dadels gevuld met amandelspijs
Notenkoekjes
Marokkaanse donuts