– 160g fijne griesmeel
– 65g tarwebloem
– 1 theelepel zout
– 1/4 liter melk
– 1/4 liter water
– 2 eieren
– 20g gist opgelost in 2 eetlepels water
– Arganolie
– Honing
– Gemalen amandelen
Zeef de bloem en griesmeel en doe in een kom met het zout. Verwarm de melk en het water lauw, voeg er de geklopte eieren en de gist.
Voeg het melk-water mengsel langzaam aan de bloem en griesmeel en meng tot je een licht en zacht beslag overhoud. Bedek en laat ongeveer 2 uur rijzen in de buurt van een warmtebron.
Het deeg moet er aan de oppervlakte schuimig uitzien en van volume verdubbeld zijn.
Zet een pan op de kookplaat en laat opwarmen. Meng het beslag met een lepel en doe ongeveer 1/4 van een soeplepel beslag in de pan. Kook aan één enkele zijde.
Als de pannenkoek gebakken is, haal ze voorzichtig uit de pan en leg met de gladde kant op een schone doek. Doe dit tot er geen beslag overblijft. Leg de beghrir zolang ze nog warm zijn, niet op elkaar.
Net voor het serveren, warm 2 eetlepels arganolie in een koekenpan en dompel snel de beghrir één per één erin. Schik ze op een ovenschotel met de gaatjes naar boven.
Verwarm de oven op 150° en bak de beghir 15 à 20 minuten. Serveer vergezeld met honing en gemalen amandelen.
Appelbeignets
Beghrir met dadels
Briwats met amandelen
Harcha met kaas en kruiden
Amandelsigaartjes
Briwats met pinda’s en sesamzaadjes