Pastilladeeg
– 500g pastilladeegvellen, groot formaat
– 150g geraspte kaas
– 50g gesmolten boter
Rundergehakt vulling
– 250g ongekruid rundergehakt
– 1/2 geraspte ajuin
– 1 theelepel fijngehakte koriander
– 1 theelepel fijngehakte peterselie
– 1 ei
– zout en peper
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/2 theelepel milde Spaanse peper
– 3 eetlepels paneermeel
Kalkoengehakt vulling
– 250g niet gekruide kalkoengehakt
– 1 geplet teentje knoflook
– 1/2 geraspte ajuin
– 1 theelepel foeliepoeder
– 1 kommetje in melk geweekte broodkruim
– 30g geraspte kaas
– ketchup
Doe in een schaal het rundergehakt, de geraspte ajuin, de fijngehakte koriander en peterselie, het ei, zout en peper, de Spaanse peper en het paneermeel. Meng alles door mekaar tot een gelijkmatige massa.
Vermeng in een andere schaal het kalkoengehakt met het geplette knoflookteentje, de geraspte ajuin, de fijngehakte peterselie en koriander, zout en peper, de foeliepoeder en geweekte broodkruim.
Vet een tulbandkom in met olie en leg de deegvellen in de vorm, zorg ervoor dat de deegvellen over de rand van de vorm heen hangen.
Beleg de bodem van de vorm met het rundergehaktmengsel en strooi er geraspte kaas over.
Leg de kalkoengehaktvulling als tweede laag in de vorm.
Sla de overhangende deegvellen over de vulling heen en bestrijk deze met gesmolten boter. Bak de kroon ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven à 200°C tot het deeg gaat kleuren.
Haal de kroon voor het opdienen uit de vorm en presenteer op een schotel, versierd met slablaadjes. Bestrooi met geraspte kaas en toefjes ketchup.
Gehaktflapjes
Marokkaanse tomatensalade
Aubergine met garnalen
Koude pasta salade met tonijn
Snelklaar slaatje
Bladerdeegkroon met gehakt