– 500g bladerdeeg
– 150g khlii
– 2 fijngehakte uien
– 2 tomaten in stukjes gesneden
– 2 eieren
– 1/2 bosje fijngehakte peterselie
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 eidooier
– Zout
– Sesamzaad
Doe de olie in een koekenpan en bak de uien tot ze goudbruin zijn. Voeg de tomaten, khlii, eieren en zout toe. Roer alles door elkaar en laat koken. Haal van het vuur, voeg de gehakte peterselie toe, roer opnieuw en laat afkoelen.
Snijd het bladerdeeg in vierkantjes volgens de gewenste grootte. Doe op elke vierkantje een beetje vulling en duw de vierkantjes dicht om een driehoekvorm te verkrijgen. Duw de randjes van de flapjes goed dicht met een vork.
Leg de khlii-flapjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met de opgeklopte eidooier en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak in de oven op matig vuur tot ze goudbruin zijn. Dien warm op.
Koude pasta salade met tonijn
Taktouka salade
Wortelsalade met gedroogde vruchten
Maakouda
Batbot gevuld met gehaktvlees
Marokkaanse kip worstenbroodjes