– 1 soeplepel zonnebloemolie
– 2 soeplepels olijfolie
– 1 aubergine in lange plakken
– 1 rode paprika in repen
– 3 tomaten, gepeld en in blokjes
– 2 tomaten in plakjes
– 2 gesnipperde rode uitjes
– 2 geperste tenen knoflook
– 1,5dl water
– 2 theelepels gehakte verse basilicum
– 225 gr gekookte langkorrelrijst
– 40 gr ontpitte zwarte olijven
– 350 gr bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 190°C. Warm de zonnebloemolie gemengd met een soeplepel olijfolie en bak de plakken aubergine ongeveer 4 minuten. Leg ze op keukenpapier.
Bak dan de paprikareepjes in de rest van de olie, gedurende 5 minuten, in afgedekte pan.
Voeg één soeplepel olijfolie toe en bak knoflook en sjalot gedurende 3 minuten, doe de blokjes tomaat erbij en laat enkele minuten sudderen.
Voeg water, de basilicum en zwarte peper toe en laat koken. Neem de pan van het vuur en roer de rijst en de olijven erdoor.
Dresseer de plakken tomaat en aubergine in een ovenschaal en schep het rijstmengsel er overheen. Rol het deeg uit en bedek er de schaal mee en stop de overhangende randen in de schaal. Bak 25-30 minuten.
Om op te dienen, draai de ovenschotel om op een platte schaal en haal de schotel er voorzichtig af. Dien warm op.
Mediteraanse groententaart
Marokkaanse worstenbroodjes
Batbot gevuld met gehaktvlees
Wortelsalade met gedroogde vruchten
Courgettebeignets
Pastasalade met kip en koriander