Zoeken

Burgemeester Ouarzazate gearresteerd na gelekt audiobericht

17 oktober 2024 - 15:30 - Marokko

©

Abdallah Hinti, burgemeester van Ouarzazate, is gearresteerd en zit vast in de lokale gevangenis. Hij wordt beschuldigd van "belediging van de rechterlijke macht en het aantasten van haar onafhankelijkheid".

De arrestatie van Hinti volgt op de verspreiding van een audio-opname waarin de burgemeester beweert beschermd te worden door hooggeplaatste figuren binnen de politiek en justitie.

Lees ook: Vriendjespolitiek burgemeester Al Hoceima zorgt voor ophef

Hinti, lid van de RNI-partij, was al verdachte in een aantal andere zaken. De officier van justitie heeft besloten hem te vervolgen naar aanleiding van de audio-opname. In de opname beweert Hinti dat hij dankzij zijn connecties vrijuit is gegaan in zaken rond wanbeheer van gemeentelijke aangelegenheden. Hij zegt zelfs dat een procedure om hem te arresteren en af te zetten als burgemeester is stopgezet door "tussenkomst van bovenaf".

Tegenover de politie heeft Abdellah Hinti toegegeven dat hij de persoon is in de opname, maar hij beweert dat hij de uitspraken heeft verzonnen om zijn tegenstanders te intimideren. Hij ontkent connecties te hebben met politieke en justitiële autoriteiten. Hij wordt beschuldigd van het beledigen van de rechterlijke macht en het suggereren van corruptie en beïnvloeding van rechters.

Lees ook: Overheidsauto’s verdwenen na schorsing burgemeester in Driouch

Volgens Assabah was er al een procedure gestart door de gouverneur van Ouarzazate om Abdallah Hinti uit zijn ambt te zetten vanwege diverse misstanden. Het gaat onder andere om illegale bouwvergunningen, gemanipuleerde aanbestedingen, illegale aansluitingen op water en elektriciteit en verduistering van overheidsgeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team