Zoeken

Café op rotonde in Marokko: officiële uitleg overtuigt niet

30 juni 2024 - 07:00 - Marokko

©

De bouw van een café met twee verdiepingen op een rotonde in de gemeente Sidi Allal Bahraoui in Marokko, blijft voor ophef zorgen. Ondanks pogingen van de autoriteiten van Khemisset om de legaliteit van het project te benadrukken, laait de kritiek op sociale media onverminderd voort.

In een Facebookbericht benadrukt het stedelijk agentschap van Khemisset dat het project "goedgekeurd" is en dat de eigenaar van het café over een specifiek eigendomscertificaat voor het rondpunt beschikt. Deze uitleg werd echter met scepsis en verontwaardiging onthaald door veel Marokkaanse internetgebruikers.

Lees ook: Verontwaardiging over bouw café op rotonde in Marokko (foto’s)

Velen vinden dat dergelijke projecten thuishoren in daarvoor bestemde zones, en niet op openbare plaatsen die bedoeld zijn voor algemeen gebruik. "Wie een rotonde vindt, mag het op zijn naam zetten", ironiseerde een activist op sociale media, suggererend dat de situatie een uitnodiging is voor iedereen om zich publieke grond toe te eigenen.

Lees ook: Café in Tanger wekt woede met hoge prijzen en strandgebruik

Tegenstanders van het project wijzen op artikel 4 van wet nr. 19.57 betreffende het regime van onroerend goed van lokale gemeenschappen. Dit artikel stelt expliciet dat rotondes, als onderdeel van openbare wegen, bestemd zijn voor algemeen gebruik en niet voor privatieve doeleinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team