Zoeken

Casablanca pompt gedwongen miljoenen in dierentuin

15 september 2024 - 08:00 - Marokko

©

De gemeenteraad van Casablanca staat voor een flinke uitdaging: er moet snel 80 miljoen dirham worden vrijgemaakt om de renovatie van dierentuin van Aïn Sebaâ af te ronden. De opening staat namelijk voor de deur.

De autoriteiten van de Marokkaanse metropool moeten dit bedrag bij elkaar zien te krijgen om de dieren vanuit het buitenland te kunnen overbrengen. Het beheer van de dierentuin is onlangs overgedragen aan het bedrijf Dream Village. Volgens Hespress zal de Raad tijdens de volgende vergadering in oktober het contract voor gedelegeerd beheer van de dierentuin Aïn Sebaâ aan dit bedrijf goedkeuren. Dit is in lijn met de besluiten die tijdens de sessie van afgelopen woensdag zijn genomen.

Lees ook: Tanger gaat grond onteigenen voor nieuwe dierentuin

De dierentuin is een van de projecten in Casablanca die al lange tijd stilliggen. Hoewel het dierenpark eigenlijk al in 2014 open had moeten gaan, is het nog steeds gesloten voor het publiek. Hierdoor zijn de faciliteiten in verval geraakt en moeten er renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd voordat de dierentuin, met een oppervlakte van ongeveer 13 hectare, zijn deuren kan openen. Tien hectare is bestemd voor de huisvesting van meer dan 45 dieren, en drie hectare voor speel- en recreatiegebieden.

Lees ook: Conflict houdt dierentuin Casablanca dicht

Het project heeft als doel om de oude dierentuin, die wordt beschouwd als erfgoed van de stad, om te vormen tot een modern park dat voldoet aan de behoefte van de stad aan recreatievoorzieningen. De werkzaamheden zijn gefinancierd door de algemene directie van lokale overheden van het ministerie van Binnenlandse Zaken (130 miljoen dirham), de gemeente Casablanca (80 miljoen) en de regio Casablanca-Settat (40 miljoen).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team