Zoeken

Casablanca heeft dorst

17 juli 2024 - 22:10 - Marokko

©

Inwoners van de regio Casablanca-Settat kampen met aanhoudende watertekorten. Ze klagen over onverwachte onderbrekingen in de watervoorziening en een lage waterdruk, wat leidt tot zorgen over een mogelijke watercrisis.

Steden als Had Soualem, Sidi Rahal Chataï, Bir Jdid en hun omgeving, evenals Sidi Bennour en El Jadida, worden al dagenlang geconfronteerd met een tekort aan drinkwater. Inwoners van Had Soualem melden dat de onderbrekingen en verminderde waterdruk al enkele dagen aanhouden, zonder duidelijke verklaring van de autoriteiten.

Lees ook: Casablanca gaat rioolwater hergebruiken

De lokale waterbedrijven hebben aangekondigd dat de watertoevoer beperkt zal blijven totdat de situatie verbetert. Ze roepen de bevolking op om zuinig om te gaan met water. De watertekorten worden veroorzaakt door dalende waterstanden in de reservoirs, zoals het Al Massira-stuwmeer, als gevolg van de aanhoudende droogte in het land.

Lees ook: Nador: miljoenen liters gezuiverd water in meer gedumpt

Om het probleem aan te pakken, hebben de autoriteiten besloten een grote ontziltingsinstallatie voor zeewater te bouwen in de regio Bir Jdid. De bouw van deze installatie, die naar verwachting in 2026 operationeel zal zijn, is in juni van start gegaan. De installatie zal jaarlijks tot 300 miljoen kubieke meter water produceren en moet het watertekort in de regio Casablanca-Settat en omgeving helpen oplossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team