Zoeken

Casablanca weert palmbomen

7 september 2024 - 08:00 - Marokko

©

Casablanca lijkt afscheid te nemen van de palmboom. Terwijl veel steden juist kiezen voor deze iconische boom, lijkt de economische hoofdstad van Marokko een andere richting in te slaan bij de grootschalige renovatie van de Zerktouni-laan, een van de bekendste verkeersaders van de stad.

De Zerktouni-laan, die jarenlang verwaarloosd is geweest, krijgt binnenkort een complete make-over. Het lokale ontwikkelingsbedrijf Casa Transports is een project gestart om de straat over een afstand van 4,5 kilometer te vernieuwen. De totale kosten worden geraamd op ongeveer 112 miljoen dirham, waarvan 55,4 miljoen dirham voor het gedeelte tussen de Zeedijk en de Ibrahim Roudani-straat, en 56,4 miljoen dirham voor het deel tussen Ibrahim Roudani-straat en de Mohammed VI-laan.

Lees ook: Marokkanen in opstand tegen palmbomen

Het project omvat de aanleg van parkeerplaatsen, fietspaden met afscheidingen om de veiligheid van fietsers te waarborgen, bredere trottoirs voor voetgangers en de aanplant van platanen in plaats van palmbomen, die in veel andere Marokkaanse steden juist erg populair zijn. Daarnaast worden er nieuwe verkeerslichten geïnstalleerd, de rijbaan verbreed, de trottoirs opnieuw bestraat, de groenvoorzieningen uitgebreid en de openbare verlichting en bewegwijzering verbeterd. Het project zal naar verwachting 4 tot 5 maanden duren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team