Zoeken

China en Japan bouwen nieuwe gascentrale in Marokko

23 oktober 2024 - 13:00 - Economie

©

Een Chinees-Japans consortium heeft de aanbesteding gewonnen voor de bouw van een nieuwe gascentrale in Marokko. Het gaat om de centrale Al Wahda, die in de buurt van de gelijknamige dam komt te liggen.

De opdracht is gegund door de Marokkaanse elektriciteits- en watermaatschappij ONEE en heeft een waarde van 5,6 miljard dirham, meldt Lavieeco.

Lees ook: Marokkanen gebruiken minder gas door hoge prijzen

De centrale wordt gebouwd door China Energy Engineering Corp en Mitsubishi Power. Het project omvat het ontwerp, de levering van apparatuur, de bouw, het testen en de inbedrijfstelling van twee gasturbines met een capaciteit van 450 MW elk. Ook het langdurig onderhoud van de centrale is onderdeel van de overeenkomst.

Het winnende consortium liet een andere internationale groep achter zich, bestaande uit General Electric Global Services, SEPCO III Electric Power Construction en Power China International Group. De centrale Al Wahda zal worden aangesloten op de Maghreb-Europa gaspijpleiding.

Lees ook: Marokko: “aanzienlijke gasreserves” ontdekt

De gasturbines kunnen zowel op aardgas als op diesel draaien. Aardgas is de primaire brandstof, maar in geval van een onderbreking in de gastoevoer kan de centrale overschakelen op diesel. Dit is een veiligheidsmaatregel om de stabiliteit van het nationale elektriciteitsnet te garanderen. Al Wahda wordt de derde gascentrale van ONEE, naast de centrales in Tahaddart en Beni Mathar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team