Zoeken

Marokko: “aanzienlijke gasreserves” ontdekt

23 september 2024 - 22:10 - Marokko

©

Het Britse bedrijf SDX Energy, gespecialiseerd in olie- en gasexploratie, heeft een nieuwe gasvondst gedaan in Marokko.

Na uitgebreide analyse van 3D-seismische gegevens over een gebied van meer dan 650 vierkante kilometer, heeft SDX Energy aanzienlijke reserves aardgas ontdekt in het westelijke bassin van Marokko. Deze reserves worden geschat op 47 miljard kubieke voet en vormen een waardevolle aanwinst voor het bedrijf, vooral gezien de huidige gasprijzen in Marokko.

Lees ook: Gaswinning voor Marokkaanse kust begonnen

SDX Energy is van plan om deze reserves te exploiteren met behulp van de nieuwste multilaterale boortechnologieën. Het bedrijf bevestigt dat er een sterke lokale vraag is naar het ontdekte gas.

Tegelijkertijd voert SDX Energy een diepgaandere analyse uit van de seismische gegevens om geologische risico’s te beoordelen en het volume van de reserves nauwkeuriger te bepalen. Het bedrijf heeft ook twee nieuwe boorlocaties geïdentificeerd op basis van recent verwerkte seismische gegevens. De werkzaamheden aan de eerste put zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 beginnen, gevolgd door een uitgebreidere boorcampagne begin 2025 om het gasveld verder te ontwikkelen.

Volgens de schattingen van het bedrijf zijn er veelbelovende reserves in twee nieuwe putten, met een eerste raming van ongeveer 2,4 miljard kubieke voet voor de eerste put en 0,6 miljard kubieke voet voor de tweede. Bovendien is SDX Energy van plan om in het laatste kwartaal van dit jaar nieuwe booractiviteiten te starten, met de mogelijkheid van commerciële productie in de nabije toekomst.

Lees ook: Britse groep boort succesvol naar gas in Marokko

SDX heeft een direct belang van 75% in zijn gehele Marokkaanse portefeuille, die bestaat uit exploratievergunningen, concessies en gasputten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team