Zoeken

Nieuwe mijlpaal voor Nigeria-Marokko gaspijpleiding

17 september 2024 - 17:10 - Economie

©

De Nigeria-Marokko gaspijpleiding staat op het punt een belangrijke stap voorwaarts te maken. Beide landen verwachten in december een multilaterale overeenkomst te tekenen voor dit ambitieuze project.

Amina Benkhadra, directeur-generaal van het Marokkaanse Nationaal Bureau voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM), kondigde afgelopen zaterdag aan dat er binnenkort een multilaterale overeenkomst zal worden ondertekend voor de gaspijpleiding. "Deze overeenkomst zal naar verwachting voor het einde van dit jaar worden geparafeerd", aldus Benkhadra tijdens de jongerenconferentie van de RNI-partij in Agadir.

Lees ook: Marokko en Algerije in geschil over gaspijpleiding met Nigeria

Het document zal de regels vastleggen voor het beheer en de werking van de pijpleiding, legde Benkhadra uit. Het doel is om de technische en regelgevende aspecten van de gaspijpleiding te regelen. ONHYM en zijn partner, de Nigerian National Petroleum Company Limited (NNPC Ltd), zijn ook in gesprek met Togo om een ​​memorandum van overeenstemming te ondertekenen voor de uitvoering van dit project.

Lees ook: Nigeria-Marokko gaspijpleiding in gevaar?

Er zijn al memoranda van overeenstemming getekend met alle andere landen die deze trans-Atlantische gaspijpleiding van 6500 km zal doorkruisen. Het project vordert gestaag. Zes maanden geleden startten beide landen haalbaarheidsstudies, waaronder topografische onderzoeken. Deze studies zijn momenteel aan de gang. De financiering van het project zal naar verwachting ook in december aan de orde komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team