Zoeken

Chinese textielgigant investeert miljarden in Marokko

10 september 2024 - 07:00 - Economie

©

Het Chinese bedrijf Sunrise, een van ’s werelds grootste spelers in de textielindustrie, gaat een enorme investering doen in Marokko.

Het bedrijf gaat 4,1 miljard dirham in de Marokkaanse textielsector pompen. Deze investering zal naar verwachting binnen drie jaar 11.000 directe banen opleveren.

Lees ook: Inditex verlaat China voor Marokko

De aankondiging van deze investering werd gedaan tijdens een ontmoeting tussen de Marokkaanse premier Aziz Akhannouch en Lei Xu, de voorzitter van Sunrise, in Peking. Dit gebeurde tijdens Akhannouch’s recente bezoek aan China, waar hij Koning Mohammed VI vertegenwoordigde op de top van het Forum over de Chinees-Afrikaanse samenwerking (FOCAC).

Volgens persbureau MAP zal deze investering de nationale textielsector nieuw leven inblazen en bijdragen aan de strategie van de regering om werkgelegenheid te creëren. De textielsector is een belangrijk onderdeel van de Marokkaanse investeringsstrategie. Abdellatif Jouahri, gouverneur van Bank Al-Maghrib, verklaarde in 2022 dat de sector 32,3% van de nationale productie vertegenwoordigt, vergeleken met een wereldwijd gemiddelde van 25,6% in de periode van 2000 tot 2019.

Lees ook: Textiel en autosector: Marokko, Europa’s low cost-fabriek

Een studie van de Franse vereniging Evalliance toont aan dat Marokko het derde land is met het hoogste minimumloon (307 dollar per maand) onder de kleding leveranciers van de Europese Unie, vóór landen als Bangladesh, Pakistan, Myanmar en Tunesië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team