Zoeken

1,7 ton cocaïne onderschept, Marokkaanse pokerspeler opgepakt

9 oktober 2024 - 23:00 - Wereld

©

De Franse douane heeft 1,7 ton cocaïne met een straatwaarde van 51 miljoen euro in beslag genomen. De drugs waren verstopt in meubels die vanuit Martinique naar Frankrijk werden verscheept onder het mom van een verhuizing. Een groep pokerspelers, waaronder een man die in Marokko woont, is gearresteerd in verband met deze zaak.

De cocaïne werd tussen 12 juli en 9 augustus 2022 onderschept. Rechercheurs van de anti-narcoticabrigade traceerden een verdachte genaamd Eduardo, bijgenaamd Dodo, die in Mennecy woont. Uit telefoongegevens bleek dat hij regelmatig naar Martinique reisde en contact had met een verhuisbedrijf. Samen met handlangers huurde hij opslagruimtes en kocht hij meubels waarin de cocaïne werd verstopt. Dodo werd eind augustus 2022 gearresteerd.

Lees ook: Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van Ridouan Taghi

Tijdens een van zijn verhoren vertelde Dodo dat hij in 2022 kennismaakte met Kamel A, een professionele pokerspeler die in Marokko woont. Kamel A, bijgenaamd Gros, bood Dodo een baantje aan in Martinique voor 3000 euro. Het ging om het huren van een pand, het kopen van meubels en het doen van klusjes.

Lees ook: Cocaïnehandel Antwerpen: Marokkaanse broers voor rechter

Kamel A werd gearresteerd in een hotel in Barcelona en in september 2022 uitgeleverd aan Frankrijk. Hij ontkent elke betrokkenheid bij de drugshandel. Het onderzoek naar deze zaak loopt nog en zal naar verwachting nog acht maanden duren. Kamel A werd op 2 oktober vrijgelaten door de rechtbank in Parijs omdat zijn advocaat, Tarek Koraitem, niet op de zitting verscheen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team