Zoeken

Dilemma voor Walid Regragui

2 juni 2024 - 09:00 - Sport

©

Walid Regragui staat voor een dilemma met de naderende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zambia (7 juni) en Congo (11 juni). De spitsen Ayoub El Kaabi (Olympiakos) en Youssef En-Nesyri (Sevilla) schitterden allebei afgelopen seizoen en maken beiden aanspraak op een basisplaats.

Ayoub El Kaabi werd met 11 goals topscorer van de UEFA Europa Conference League en hielp Olympiakos aan de titel. Youssef En-Nesyri scoorde 20 goals voor Sevilla en werd de beste clubscorer aller tijden.

Lees ook: Marokko-team: Walid Regragui’s riskante gok

Beide spelers presteren op een dusdanig hoog niveau dat Regragui overweegt om met twee spitsen te spelen in een 4-3-3 formatie. Dit is een afwijking van zijn gebruikelijke 4-2-3-1 of 5-4-1 systeem, waar hij doorgaans met één spits speelt.

Lees ook: Ayoub El Kaabi niet blij met bierflesje tijdens UEFA-persconferentie (video)

De keuze voor een 4-3-3 formatie met El Kaabi en En-Nesyri in de spits zou betekenen dat er minder plaats is voor aanvallende middenvelders of vleugelspelers. Walid Regragui zal de komende dagen goed nadenken over zijn tactiek en de ideale samenstelling van zijn team voor de cruciale wedstrijden tegen Zambia en Congo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team