Zoeken

Marokko-team: Walid Regragui’s riskante gok

1 juni 2024 - 13:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft geen spelers uit de Marokkaanse Botola Pro geselecteerd voor de trainingsstage van de nationale ploeg. De Atlas Leeuwen zijn bijeengekomen in Maâmora om zich voor te bereiden op de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zambia (7 juni) en Congo (11 juni).

Naast doelman Mehdi Benabid van AS FAR zijn er geen spelers van de regerende kampioen Wydad Athletic Club of andere Botola Pro-clubs opgeroepen. Regragui, die onlangs werd aangesteld als bondscoach, verdedigde zijn keuze in een persconferentie door te verwijzen naar "persoonlijke overtuigingen". Hij benadrukte dat hij geen spelers selecteert om supporters of andere belanghebbenden tevreden te stellen.

Lees ook: Wedstrijden Marokko: verrassingen en afwezigen op Regragui’s lijst

Volgens sportexperts is de teleurstellende prestatie van Marokkaanse clubs in Afrikaanse competities - met uitzondering van Renaissance Berkane - een van de redenen voor Regragui’s beslissing om te kiezen voor spelers uit Europese en Arabische competities. De prestaties van de geselecteerde spelers in hun clubcompetities en hun ervaring op internationaal niveau speelden eveneens een rol.

Daarnaast wijzen sommigen op het lagere niveau van de Botola Pro de laatste twee jaar, met name door het vertrek van jonge talenten naar Europa. Ook de concurrentie met gevestigde internationals als Sofyan Amrabat, Azzedine Ounahi, Hakim Ziyech en Brahim Diaz zou te groot zijn voor de spelers uit het Marokkaans kampioenschap.

Lees ook: Marokko-team: Walid Regragui zet in op ervaring

De recente deelname van Marokko aan de Afrika Cup in Ivoorkust toonde echter ook aan dat een goede mix van spelers uit de Botola Pro en Europese competities belangrijk is, zo stellen andere experts. Walid Regragui staat voor de uitdaging om een ​​balans te vinden tussen beide groepen spelers om optimaal te presteren in de WK-kwalificaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team