Zoeken

Doden en grote schade door hevige regenval in Marokko

16 oktober 2024 - 23:00 - Marokko

©

Hevige regenval heeft maandagochtend in verschillende regio’s van Marokko geleid tot drie dodelijke slachtoffers en aanzienlijke materiële schade. De regio’s Marrakech, Kalaat Sraghna, Taza en Taroudant zijn zwaar getroffen.

In Taza kwamen twee vrouwen om het leven toen ze werden meegesleurd door een overstroomde rivier. In Kalaat Sraghna werd het levenloze lichaam van een oudere man geborgen, die ook door het water was meegesleurd, meldt Assabah.

Lees ook: Zware chaos in Marrakech na stortregens (video)

Ook de luchthaven van Marrakech heeft te lijden gehad onder de regen. Verschillende recent gebouwde delen van het vliegveld bleken niet bestand tegen de hevige regenval. Daarnaast raakten de afwateringssystemen in Marrakech overbelast, wat leidde tot overstromingen. Automobilisten en motorrijders kwamen vast te zitten, onder andere op de brug naar Targa.

Lees ook: Luchthaven Marrakech onder water na stortregens (video)

De regen heeft ook schade aangericht aan bruggen, wegen en scholen in de regio Taza. In andere regio’s zijn landbouwbedrijven getroffen en is vee meegesleurd door het water. Vanwege de ernst van de situatie heeft het districtscomité in Ouarzazate besloten de scholen in de getroffen gebieden te sluiten. Het dodental en de schade zullen naar verwachting de komende dagen verder oplopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team