Zoeken

Zware chaos in Marrakech na stortregens (video)

14 oktober 2024 - 22:10 - Marokko

©

Zondagmiddag veranderden de straten van Marrakech in kolkende rivieren na hevige regenval. Hoewel de buien slechts een half uur duurden, veroorzaakten ze grote chaos in de stad. Bewoners zochten wanhopig naar een veilig heenkomen.

De beelden die door omstanders werden vastgelegd, spreken voor zich. Op sociale media circuleren video’s van de overstromingen, waarbij straten en steegjes volledig onder water kwamen te staan. In een tunnel werden zelfs twee auto’s meegesleurd door de watermassa.

Lees ook: Code oranje in Marokko: zware regen en windstoten

De regen was zo hevig dat het rioolstelsel de enorme hoeveelheid water niet aankon. De afwateringssystemen en regenwaterafvoeren, waaronder goten en kanalen, bleken niet bestand tegen de extreme regenval.

De overstromingen kwamen niet geheel onverwacht. De Marokkaanse weerdienst DGM had zaterdag al gewaarschuwd voor hevige regenbuien (20 tot 60 mm), hagel en harde windstoten (70 tot 85 km/u) in verschillende delen van het land.

Lees ook: Tata herrijst na verwoestende overstromingen

Voor zondag werden buien (30 tot 50 mm) verwacht in de provincies Kelaa Sraghna, Al Haouz, Chichaoua, Marrakech, Rhamna, Tinghir, Ouarzazate, Taroudant, Tata en Assa-Zag. Ook voor maandag voorspelde de DGM hevige regenval (40 tot 60 mm) in Tinghir, Midelt, Errachidia, Zagora, Ouarzazate, Tata en Taroudant, en harde windstoten (70 tot 85 km/u) in Figuig, Jerada, Taourirt, Boulemane en Midelt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team