Zoeken

Luchthaven Marrakech onder water na stortregens (video)

15 oktober 2024 - 23:50 - Marokko

©

De wateroverlast op het vliegveld van Marrakech afgelopen zondag heeft opnieuw de aandacht gevestigd op de staat van de Marokkaanse infrastructuur. Door hevige regenval drong water door het dak van de luchthaven Marrakech-Menara.

Dit incident roept vragen op over de betrouwbaarheid van de openbare voorzieningen in Marokko, vooral gezien de recente renovatie van het vliegveld die meer dan 1,7 miljard dirham kostte.

Lees ook: Kakkerlakkenplaag op luchthaven Marrakech Menara (video)

De beelden van waterplassen in de aankomsthallen van het vliegveld, verspreid via sociale media, laten zien dat er gebreken zijn in de constructie. Velen zien dit niet als een op zichzelf staand incident, maar als een symptoom van een gebrekkige planning en ontwerpfase bij de bouw van belangrijke infrastructuur.

Deze schade komt op een ongunstig moment voor Marokko, dat zijn imago als stabiele toeristische en economische bestemming met moderne en robuuste infrastructuur wil versterken. Toerisme is goed voor 7% van het nationaal bruto binnenlands product en trekt jaarlijks meer dan 12 miljoen bezoekers. Problemen met de infrastructuur, zoals op het vliegveld van Marrakech, kunnen grote gevolgen hebben voor de toeristische sector en het vertrouwen van buitenlandse investeerders.

Lees ook: Luchthaven Oujda Angads onder water

De Marokkaanse overheid heeft gereageerd op de situatie. Luchthavenbeheerder ONDA meldt dat de afwateringssystemen van het vliegveld zwaar op de proef zijn gesteld door de hevige regenval, die in slechts vijftien minuten 25 mm water bracht. Dit heeft geleid tot beschadigde leidingen en wateroverlast in delen van de terminal. De ONDA benadrukt dat de luchthaven operationeel blijft en dat het vliegverkeer normaal doorgaat. Wel moesten enkele aankomende vluchten worden omgeleid. De ONDA heeft een crisiscel geactiveerd en teams gemobiliseerd om de impact van de overstromingen te minimaliseren.

https://youtube.com/shorts/nYoP2HXtMh4

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team