Zoeken

Briwats met pinda’s en sesamzaadjes

Briwats met pinda’s en sesamzaadjes
Ingrediënten

 300g pinda’s
 300 gram sesamzaad
 150g suiker
 Een stukje Arabische gom
 2 eetlepels oranjebloesemwater
 1/2 theelepel kaneel
 2 eetlepels boter
 1/2kg filodeeg
 Honing
 Olie
 2 eetlepels bloem

Kook de pinda’s gedurende 5 minuten. Verwijder de huid, bak goudbruin in een beetje en olie en hak fijn. Rooster lichtjes de sesamzaadjes en hak ze fijn.

Doe de pinda’s en de sesamzaadjes in een diepe schotel, en voeg alle resterende ingrediënten toe. Goed mengen tot een homogeen mengsel.

Snijd de filobladeren in kleine rechthoeken. Meng het bloem in een kom tot de helft gevuld met water. Plaats aan het uiteinde van elk rechthoekje, een balletje pinda-sesammengsel. Plat met je vingers en sluit de filobladeren in een driehoekig vorm. Plak de randen dicht met het bloem-water mengsel.

Bak de briwats in olie aan beide kanten tot ze een gouden kleurtje hebben. Laat uitlekken en week ze in hete honing.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 100 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team