– 300g pinda’s
– 300 gram sesamzaad
– 150g suiker
– Een stukje Arabische gom
– 2 eetlepels oranjebloesemwater
– 1/2 theelepel kaneel
– 2 eetlepels boter
– 1/2kg filodeeg
– Honing
– Olie
– 2 eetlepels bloem
Kook de pinda’s gedurende 5 minuten. Verwijder de huid, bak goudbruin in een beetje en olie en hak fijn. Rooster lichtjes de sesamzaadjes en hak ze fijn.
Doe de pinda’s en de sesamzaadjes in een diepe schotel, en voeg alle resterende ingrediënten toe. Goed mengen tot een homogeen mengsel.
Snijd de filobladeren in kleine rechthoeken. Meng het bloem in een kom tot de helft gevuld met water. Plaats aan het uiteinde van elk rechthoekje, een balletje pinda-sesammengsel. Plat met je vingers en sluit de filobladeren in een driehoekig vorm. Plak de randen dicht met het bloem-water mengsel.
Bak de briwats in olie aan beide kanten tot ze een gouden kleurtje hebben. Laat uitlekken en week ze in hete honing.
Msemmen
Brioche met sinaasappel en kaneel
Baghrir
Brioche met gedroogde vruchten
Marokkaans brood
Spiraalgebakjes