22 december 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland
Said, de oudere broer van Aymen, Marokkaanse tiener die in het Franse Montpellier door een automobilist werd doodgereden tijdens de viering van de overwinning van Marokko, heeft zijn stilzwijgen doorbroken. Hij sprak over het drama dat zijn familie sinds woensdag 13 december doormaakt.
"Ik laat het niet merken, maar ik ben kapot van binnen. Heb je gezien hoeveel mensen hun steun betuigen? Zelfs mensen die je nog nooit hebt gezien," zegt Saïd. De 20-jarige had nooit verwacht zijn broer zo snel te verliezen, en zeker niet in deze tragische omstandigheden, schrijft Midi Libre.
Lees ook: In Frankrijk doodgereden Aymen dinsdag begraven
Door de dood van Aymen ontstonden er grote spanningen tussen de Marokkaanse gemeenschap en zigeuners in Montpellier. Deze situatie betreurt Saïd ten zeerste omdat dit "een langdurige coëxistentie verstoort". "Voor mij zijn zigeuners en Arabieren dezelfde mensen. Er kunnen kleine ruzies zijn, maar dat is niet erg, zo is de buurt hier." Daarom vraagt de broer van Aymen om definitieve rust. "We willen vrede. Dat justitie haar werk doet en de persoon in kwestie straft. Dat is wat ons wat verlichting zal geven."
De dood van Aymen is erg genoeg, men mag het niet voor andere doeleinden gebruiken, zegt Said. "Veel jongeren bleven terughoudend omdat ze geen oorlog wilden beginnen. We moeten allemaal oppassen voor escalatie op de sociale media, ook van degenen die allerlei laster en leugens over onze gemeenschappen verspreiden," waarschuwde hij.
Lees ook: Familie Marokkaanse tiener gedood na Marokko-Frankrijk getuigt
De 14-jarige tiener werd dinsdag begraven. Zijn oudere broer houdt vol dat geweld geen oplossing is, maar de pijn van het verlies van Aymen alleen maar vergroot.
Mounir (47) in Parijs omgebracht
Designprijs voor elektrische mini-auto uit Kenitra
FIFA-ranglijst: teleurstelling voor Marokkanen
Marokkanen eisen meer rechten voor dieren
Rapper Ali B opnieuw voor de rechter
Laila, de virtuele Puma-influencer van de Atlas Leeuwen
Marokkaanse diaspora levert grote bijdrage, maar voelt zich uitgesloten
Marokko zoekt naar talent bij Marokkaanse diaspora
Tarifa-Tanger: elektrische veerboten voor Marokkaanse diaspora
Marokkanen in buitenland moeten rechtsomkeer maken
"Ik heb de koning geschreven om niet op straat te belanden": noodkreet Marokkaans gezin in Antwerpen
Overheidssteun voor woning populair bij Marokkaanse diaspora
Ministers naar Europa om Marokkaanse diaspora te overtuigen
Europa beperkt geldtransfers naar Marokko, banken bezorgd