– 1 kip
– 2 ajuinen
– Zout
– Peper
– Saffraan
– 1/2 theelepel gember
– 1/2 theelepel ras elhanout
– 1 theeglas olie
– 1 theeglas linzen
– 1/2 theeglas fenegriek (halba)
– Peterselie
– Koriander
– 1/2 theelepel ranzige boter (smen)
Deegbladeren
– 1/2 kilo bloem
– 1 theelepel zout
– Lauw water
Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe er zout en een beetje water in. Kneed met de handen en voeg geleidelijk aan water, tot het deeg glad en zacht is.
Vorm balletjes ter grote van een walnoot en bestrijk ze met olie. Laat een paar minuten rusten. Duw de balletjes plat tot fijne bladen en bak in een hete pan met een beetje olie. De bladen moeten wit en bijna transparant blijven. Snij de rfissa-bladen in kleine stukjes wanneer ze afgekoeld zijn.
Was de kip grondig en plaats het in een grote pan met de gesnipperde ui, zout, peper, saffraan, gember, ras elhanout, olie, peterselie en koriander. Bak een paar minuten met olie en voeg dan de linzen en fenegriek (niet verplicht) toe.
Dek af met een half liter water en laat een uur koken.
Verwarm net voor het opdienen de rfissa-bladen met stoom in de couscouspan. Doe de kip ondertussen een paar minuten in de oven om het een goudbruin kleur te geven.
Schik de rfissa-bladen in een ronde schaal, plaats de kip erop en overgiet met saus. Serveer heel warm.
Rfissa of trid
Duivenpastilla
Djaj M’hammer - kip met abrikozen en amandelen
Kip met olijven en citroen
Pastilla met kip
Kipragout met olijven