14 juni 2024 - 22:20 - Marokko
Experts waarschuwen voor de gevaren van "groen vlees" tijdens Eid ul-Adha in Marokko. Door de hoge temperaturen en de snelle bederf van vlees, is er een risico op besmettingen. Consumenten worden opgeroepen om waakzaam te zijn en enkel vlees van betrouwbare bronnen te kopen.
De hoge temperaturen tijdens Eid ul-Adha vormen een gevaar voor de kwaliteit van het offerdier. Vlees kan snel bederven en een groene kleur krijgen, wat wijst op contaminatie door bacteriën en parasieten. De consumptie van dergelijk vlees kan leiden tot gezondheidsproblemen.
Lees ook: Eid ul-Adha goed voor 41% jaarlijkse roodvleesconsumptie in Marokko
Lotfi Zeghari, universiteitsprofessor gespecialiseerd in voeding en sportwetenschappen, adviseert in een gesprek met Al Jarida 24 om het dier vroeg in de ochtend te slachten, wanneer de temperaturen nog laag zijn. Het vlees moet vervolgens koel bewaard worden om bacteriegroei te voorkomen. Koop enkel vlees van betrouwbare en erkende bronnen die voldoen aan de normen van de Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit (ONSSA).
Massale veiligheidsversterking in Belyounech
Zineb Hattab, eerste vegan sterrenchef van Zwitserland
Zoveel zal tunnel Marokko-Spanje kosten
Woede in Marokko om vacature voor verpleegster "zonder hoofddoek"
Transavia lanceert nieuwe vlucht naar Marokko
Saoedi-Arabië’s Eid aankondiging voedt twijfel
Massale veiligheidsversterking in Belyounech
Zoveel zal tunnel Marokko-Spanje kosten
Woede in Marokko om vacature voor verpleegster "zonder hoofddoek"
Transavia lanceert nieuwe vlucht naar Marokko
Informele sector in Marokko groeit, overheidsbeleid faalt
Ook Easyjet schrapt vlucht naar Marokko
Parkeermaffia blijft toeslaan in Marrakech
Politie Imzouren stopt inbraak in geldtransferagentschap