14 juni 2024 - 22:20 - Marokko
Experts waarschuwen voor de gevaren van "groen vlees" tijdens Eid ul-Adha in Marokko. Door de hoge temperaturen en de snelle bederf van vlees, is er een risico op besmettingen. Consumenten worden opgeroepen om waakzaam te zijn en enkel vlees van betrouwbare bronnen te kopen.
De hoge temperaturen tijdens Eid ul-Adha vormen een gevaar voor de kwaliteit van het offerdier. Vlees kan snel bederven en een groene kleur krijgen, wat wijst op contaminatie door bacteriën en parasieten. De consumptie van dergelijk vlees kan leiden tot gezondheidsproblemen.
Lees ook: Eid ul-Adha goed voor 41% jaarlijkse roodvleesconsumptie in Marokko
Lotfi Zeghari, universiteitsprofessor gespecialiseerd in voeding en sportwetenschappen, adviseert in een gesprek met Al Jarida 24 om het dier vroeg in de ochtend te slachten, wanneer de temperaturen nog laag zijn. Het vlees moet vervolgens koel bewaard worden om bacteriegroei te voorkomen. Koop enkel vlees van betrouwbare en erkende bronnen die voldoen aan de normen van de Marokkaanse voedsel- en warenautoriteit (ONSSA).
Marokkanen werken tot 14 uur/dag om Valencia op te knappen
Vader wil kinderen ontvoeren naar Marokko, meisje slaat alarm
Spanje wil controle luchtruim Sahara aan Marokko geven
Marokkaanse YouTuber Weld Chinwiya in de cel
Geld Marokkaanse diaspora boost banken, maar niet de economie
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Designprijs voor elektrische mini-auto uit Kenitra
Marokkanen eisen meer rechten voor dieren
Grote brand verwoest textielfabriek in Tanger (video)
Arrestaties na gewelddadige rellen in Nador
Schoolbus raakt van de weg in Marokko, meerdere gewonden
Verandering voor aanvraag Marokkaans paspoort
Dodelijke afloop familieruzie om land in Noord-Marokko
Grote politie-actie tegen bedorven vlees in Casablanca