Zoeken

Einde huwelijksakte in Marokkaanse hotels: hotelier in de gevangenis

31 mei 2024 - 21:00 - Marokko

©

De recente beslissing van de Marokkaanse autoriteiten om de verplichting van een huwelijksakte voor hotelkamers op te heffen, heeft onverwachte gevolgen gehad in de stad Sidi Kacem. Een vrouwelijke hotelier en een koppel staan nu voor de rechter na beschuldigingen van illegale activiteiten.

De politie in de regio informeerde hoteliers enkele dagen geleden dat het niet langer toegestaan is om van koppels een huwelijksakte te eisen bij het reserveren van kamers. Tevens werd bevestigd dat vrouwelijke inwoners van de stad voortaan een kamer kunnen huren zonder te hoeven bewijzen dat ze getrouwd zijn.

Lees ook: Huwelijksakte niet langer verplicht bij hotelreservering in Marokko

Deze nieuwe richtlijnen, ingevoerd na aanhoudende kritiek van minister van Justitie Abdellatif Ouahbi op de discriminerende praktijk, lijken echter niet door iedereen te worden nageleefd. De procureur van de rechtbank van Sidi Slimane heeft een hotelier in hechtenis genomen wegens het niet registreren van een gast en het "exploiteren van een bordeel" in haar etablissement.

Volgens Assabah zou de hotelier, die het hotel beheert namens de erfgenamen van de oorspronkelijke eigenaar, het pand na de uitspraken van de minister van Justitie hebben omgevormd tot een illegale seksclub.

Lees ook: Marokkanen verdeeld over einde huwelijksakte in hotels

Naast de hotelier worden ook een man en een vrouw vervolgd voor ontucht. Zij erkenden dat ze een kamer in het hotel hadden gehuurd voor seks buiten het huwelijk. Beiden zijn vrijgelaten in afwachting van de eerste hoorzitting, die gepland staat voor maandag 3 juni.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team