Zoeken

Protesten tegen "dorst" in Marokko

2 augustus 2024 - 11:00 - Marokko

©

Inwoners van Tazroute, een plaats in de buurt van Larache in Marokko, zijn de aanhoudende watertekorten zat. Maandenlang hebben ze te maken gehad met herhaaldelijke en langdurige onderbrekingen van de drinkwatervoorziening. Dit verstoort het dagelijks leven van de bewoners en dat van pelgrims die het heiligdom van Moulay Abdessalam bezoeken. Uit protest tegen deze onhoudbare situatie hebben ze besloten om vanaf vrijdag een openbare sit-in te houden.

"Dit is een regelrechte politiek van de dorst", klagen de demonstranten tegenover Alyaoum24. Ze beschuldigen de provinciale directeur van de nationale waterleidingmaatschappij van Larache, die ze "volledig verantwoordelijk" houden voor deze crisis. De inwoners roepen de gouverneur van de provincie op om snel in te grijpen en duurzame oplossingen te vinden.

Lees ook: Marokko: mensen beginnen water te stelen

De wateronderbrekingen in Tazroute zijn een ware kwelling geworden. Soms zitten de inwoners dagenlang zonder een druppel water. En als het kostbare vocht dan terugkomt, is het vaak maar voor een paar uur, waardoor de watervoorraden snel weer op zijn. Deze situatie heeft zich het afgelopen jaar steeds herhaald, zonder dat er iets aan gedaan is, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Inwoners Nador de dupe van slecht waterbeheer

De provincie Larache beschikt nochtans over meerdere stuwmeren. De inwoners vragen zich af wat de redenen zijn voor deze aanhoudende tekorten en eisen duidelijke uitleg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team