Zoeken

Marokko: oproep om het Tamda-meer te redden

8 augustus 2024 - 16:20 - Marokko

©

Het Tamda-meer in de Marokkaanse provincie Azilal dreigt op te drogen, en parlementslid Saïd Atghlast maakt zich grote zorgen. Hij heeft de minister van Toerisme om opheldering gevraagd over de mogelijke maatregelen om dit probleem aan te pakken.

Het meer is niet alleen een belangrijke toeristische trekpleister die inkomsten en werkgelegenheid genereert, maar ook een onmisbare recreatieplek voor de lokale bevolking en bezoekers uit de omliggende regio’s. Bovendien is het meer een cruciale bron van irrigatiewater voor de landbouw in de omgeving.

Lees ook: Verschijning watervallen na aardbeving blijft mysterie in Marokko

De aanhoudende droogte in Marokko en het toenemend aantal waterputten in de regio hebben geleid tot de opdroging van het meer. Dit kan volgens Atghlast leiden tot een ecologische ramp en het uitsterven van waterdieren.

Lees ook: Ophef in Marokko over waterpark in droogtegebied

Een netwerk van 13 verenigingen heeft geprobeerd het tij te keren door het meer te vullen met water uit een put in het dorp Bahi. Deze tijdelijke oplossing, gesteund door verschillende gemeenschappen uit het Midden- en Hoge Atlasgebergte, biedt echter geen blijvende oplossing voor het probleem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team