Vulling
– 10 g zwarte paddenstoelen
– 1 grote ui, fijngehakt
– 2 eetlepels olie
– Peper
– Zout
– 1 blikje fijngehakte paddenstoelen
– 300 g gepelde garnalen
– 1 rode paprika, in stukjes gesneden
– 1 groene paprika, in stukjes gesneden
– 1 gekonfijte citroen, in stukjes gesneden
– 1 theelepel tabasco
– 2 eetlepels sojasaus
Deeg
– 500 g bloem
– 100 g zachte boter
– Zout
– 1 theelepel fijne suiker
– 1 ei
– 1 eetlepel bakkersgist
– 1/4 liter melk
Decoratie
– Losgeklopt ei
– Sesamzaad
Doe de zwarte paddenstoelen in een kom met warm water en was ze goed. Hak de paddenstoelen fijn.
Fruit de ui in een beetje olie, voeg peper en zout toe en roer regelmatig. Voeg de twee soorten paddenstoelen en de garnalen toe en blijf roeren. Voeg de twee paprika’s, gekonfijte citroen, tabasco en sojasaus toe en roer tot een massa.
Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, doe er de boter, fijne suiker, zout en ei in en meng goed met de handen. Los de gist in de melk op en voeg aan het deeg. Blijf kneden tot een zachte en gladde deeg.
Rol het deeg uit tot 3 millimeter dik op een bebloemd werkvlak. Snijd het deeg in cirkels van 6-8 cm doorsnee. Leg in elk cirkeltje een theelepel vulling en sluit de hapjes in de vorm van een halve maan. Bestrijk met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes.
Leg de garnalenhapjes op een ingevet bakplaat en laat 30 minuten in de oven bakken op 180°. De hapjes moeten mooi goudbruin zijn.
Maakouda
Vegetarische preitaart
Taktouka salade
Batbot gevuld met gehaktvlees
Briwat met spinazie en verse kaas
Bladerdeegkroon met gehakt