Zoeken

Frankrijk koploper uitzetting Marokkanen

7 oktober 2024 - 07:00 - Marokko

©

Frankrijk heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de meeste Marokkanen uitgezet van alle Europese landen. Volgens cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek, kregen 2355 Marokkaanse staatsburgers te horen dat ze Frankrijk moesten verlaten.

Italië volgt op de tweede plaats met 1345 uitzettingsbevelen, en België staat derde met ongeveer 1230. Ook Duitsland en Nederland hebben Marokkanen uitgezet, respectievelijk ruim 380 en 150.

Lees ook: Marokkanen bij meest uitgezette migranten in Europa

Van de Marokkanen die Frankrijk moest verlaten, zijn er daadwerkelijk 345 uitgezet. Italië zette 160 Marokkanen uit. 110 Marokkanen keerden terug naar het koninkrijk vanuit Duitsland en 95 vanuit België. Vanuit Nederland keerden iets minder Marokkanen terug.

Eurostat meldt dat Algerijnen en Marokkanen bovenaan de lijst staan van buitenlanders die in het tweede kwartaal van dit jaar een uitzettingsbevel kregen in de Europese Unie. Beide nationaliteiten zijn goed voor 7% van de in totaal 96.000 uitgevaardigde bevelen. Turken en Syriërs volgen met elk 6%.

Lees ook: Sterke toename uitzetting Marokkaanse asielzoekers uit Nederland

In heel Europa keerden meer dan 25.000 buitenlanders terug naar hun land van herkomst. Dit aantal is 4% lager dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Georgiërs staan bovenaan de lijst met 10% van het totaal aantal terugkeerders, gevolgd door Albanezen (8%) en Turken (7%). Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar is het aantal uitzettingsbevelen met 10% gedaald. Het aantal daadwerkelijke uitzettingen is echter met meer dan 21% gestegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team