Zoeken

Bankovervaller die zich in Marokko schuilhoudt bij verstek veroordeeld

26 oktober 2024 - 21:30 - Wereld

©

Een man die betrokken was bij de overval op de Milleis-bank in Parijs in 2019 is in Frankrijk bij verstek veroordeeld tot 7 jaar cel.

De man, Hicham E., is voortvluchtig in Marokko. Hij werd beschouwd als de spilfiguur in de overval, waarbij ongeveer 10 miljoen euro buitgemaakt werd uit 68 kluisjes.

Lees ook: Lee Murray, bankovervaller van de eeuw, verbreekt stilte vanuit Marokkaanse cel

Zijn handlanger, Alexandre A., bijgenaamd ’Musclor’, kreeg 10 jaar celstraf. Hij was de enige verdachte die aanwezig was bij de rechtszaak. De officier van justitie noemde hem "gevaarlijk" vanwege zijn strafblad en eiste 15 jaar celstraf. Zijn advocaat pleitte voor een lagere straf, omdat zijn cliënt in een financiële en psychologische noodsituatie verkeerde toen hij instemde met de overval.

Ook de voormalige directeur van de bank, Kamal J., werd veroordeeld. Hij kreeg 6 jaar cel voor zijn rol in de overval. Hij zou contact hebben gehad met Hicham E. en Alexandre A. om de overval te organiseren. Volgens het Openbaar Ministerie handelde hij uit hebzucht.

Lees ook: Overval, ontsnapping en ongeval: de dolle nacht van een inbreker in Agadir

De vraag blijft waar de miljoenen euro’s aan buit gebleven zijn. De officier van justitie vermoedt dat het geld zich in Marokko bevindt, samen met Hicham E.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team