Zoeken

Franse Turk opgepakt op vliegveld Casablanca

9 september 2024 - 21:20 - Marokko

©

Een 37-jarige Fransman van Turkse afkomst is vrijdag aangehouden op het internationale vliegveld Mohammed V in Casablanca. De man werd gezocht door de Franse justitie vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een criminele organisatie die zich bezighield met drugshandel, gewapende overvallen, heling, ontvoering met geweld en brandstichting in Frankrijk.

De aanhouding vond plaats bij aankomst van een vlucht uit Turkije. Tijdens een routinecontrole in de database van Interpol ontdekten de Marokkaanse autoriteiten dat er een internationaal arrestatiebevel tegen de man liep, uitgevaardigd door het bureau in Parijs. De dertiger moet nog een gevangenisstraf uitzitten in Frankrijk.

Lees ook: Nederlandse moordverdachte opgepakt bij grens Marokko

Naast zijn betrokkenheid bij de criminele organisatie, wordt de verdachte ook beschuldigd van het rijden zonder rijbewijs en onder invloed van drugs. Hij zou zich niet hebben gehouden aan aanwijzingen van de Franse politie en zelfs een agent hebben aangereden.

Lees ook: Marokkaan opgepakt in Spanje voor ontvoering in België

Na zijn arrestatie is de verdachte in voorlopige hechtenis genomen. Het Marokkaanse Interpol-bureau heeft de Franse autoriteiten op de hoogte gesteld van zijn aanhouding, wat mogelijk zal leiden tot zijn uitlevering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team