Zoeken

Marokkaan opgepakt in Spanje voor ontvoering in België

7 september 2024 - 15:30 - Wereld

©

Een Belgische Marokkaan die verdacht wordt van betrokkenheid bij een ontvoering in Antwerpen is gearresteerd in Spanje. De man werd op 28 augustus aangehouden in de haven van Almería. Hij stond op de Europese opsporingslijst vanwege een ontvoering die plaatsvond tussen 16 en 17 februari.

De ontvoerders zouden 150.000 euro losgeld hebben geëist voordat ze hun slachtoffer vrijlieten. Hoewel de Belgische politie erin slaagde het slachtoffer te bevrijden, waren de daders er met het geld vandoor gegaan.

Lees ook: Arrestatie Dikke Nordin en Ibrahim Akhlal hoogtepunten voor Belgische politie

De Spaanse politie arresteerde de verdachte tijdens Operatie Marhaba, een jaarlijkse operatie die zich richt op Marokkanen die in het buitenland wonen en terugkeren naar Marokko voor de zomer. De man, die net van een veerboot uit Nador was gestapt, bood geen weerstand.

Lees ook: Nederlandse moordverdachte opgepakt bij grens Marokko

De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen en via videoconferentie voorgeleid aan een Spaanse rechter. De Belgische autoriteiten zullen naar verwachting om zijn uitlevering vragen om hem te kunnen berechten voor de ernstige feiten waarvan hij wordt beschuldigd. In België kan dit soort misdrijven leiden tot een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team