Zoeken

Gewelddadige bendeoorlog in Tiznit, hoofdverdachte opgepakt

14 oktober 2024 - 16:20 - Marokko

©

De Koninklijke gendarmerie heeft een belangrijke verdachte gearresteerd in verband met brute moorden die in 2018 plaatsvonden in Tiznit.

De arrestant, S.B., wordt verdacht van betrokkenheid bij gewelddadige confrontaties tussen smokkelbendes die destijds de regio teisterden. Hij werd opgepakt in een café in Biougra, in de provincie Chtouka-Aït Baha, nadat de gendarmerie zijn identiteit controleerde en ontdekte dat hij gezocht werd voor meerdere misdrijven.

Lees ook: "Enorme toename in activiteit drugsbendes" tussen Marokko en Spanje

S.B. is overgedragen aan de gerechtelijke politie van Tiznit, die het onderzoek leidt naar de moorden. Hij zal worden verhoord over zijn vermeende rol in de georganiseerde misdaad. Eerder werd hij al ondervraagd door de politie en gendarmerie in Agadir, Guelmim en Tan-Tan in verband met zaken die te maken hebben met de vorming van een criminele bende. Deze bende zou zich bezighouden met diefstal, smokkel en andere ernstige misdrijven.

Lees ook: Chefchaouen opgeschrikt door drugsoorlog

De arrestaties in 2018 volgden op een reeks gewelddadige incidenten tussen rivaliserende smokkelbendes in de provincie Tiznit. De confrontaties leidden tot meerdere doden, waarbij vuurwapens en terreinwagens werden gebruikt om slachtoffers te doden. De arrestaties werden verricht tijdens verschillende operaties die werden uitgevoerd door de Koninklijke gendarmerie en de gerechtelijke politie in Tiznit en Tan-Tan. In totaal zijn er meer dan tien mensen gearresteerd in verband met de moorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team