Zoeken

Goede week voor Marokkaanse dirham!

1 oktober 2024 - 10:30 - Economie

©

De Marokkaanse dirham heeft de afgelopen week aan waarde gewonnen ten opzichte van zowel de euro als de Amerikaanse dollar. Volgens de Marokkaanse centrale bank, Bank Al-Maghrib, steeg de dirham met 0,26% tegenover de euro en zelfs met 0,85% tegenover de dollar in de week van 19 tot 25 september.

Bank Al-Maghrib meldt verder dat er in deze periode geen interventies op de valutamarkt hebben plaatsgevonden. De officiële reserves van Marokko bedroegen op 20 september 364,4 miljard dirham, een lichte daling ten opzichte van de week ervoor, maar nog steeds een stijging van 2,2% vergeleken met een jaar eerder.

Lees ook: Marokkaanse dirham verliest waarde, euro en dollar sterker

Op de interbancaire markt, waar banken onderling geld lenen, bedroeg het gemiddelde dagelijkse handelsvolume 3,5 miljard dirham. De gemiddelde interbancaire rente bleef stabiel op 2,75%.

Lees ook: Marokkaanse dirham duikelt omlaag tegenover euro

Ook de Marokkaanse beurs profiteerde van de positieve ontwikkelingen. De belangrijkste index, de MASI, steeg met 1,4%, waarmee de winst sinds begin dit jaar op 18,1% uitkomt. Vooral de telecom-, voedingsmiddelen- en bankensector droegen bij aan deze stijging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team