Zoeken

Marokkaanse dirham sterker tegenover euro

16 september 2024 - 13:00 - Economie

©

De Marokkaanse dirham heeft in de week van 5 tot 11 september 2024 aan waarde gewonnen. Volgens de Marokkaanse centrale bank, Bank Al-Maghrib, steeg de waarde met 0,3% ten opzichte van de euro en 0,1% ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Gedurende deze periode vonden er geen interventies plaats op de valutamarkt, meldt Bank Al-Maghrib in haar wekelijkse bulletin. De officiële reserves van Marokko bedroegen op 6 september 364 miljard dirham, een stijging van 0,2% op weekbasis en 2,4% op jaarbasis.

Lees ook: Marokkaanse dirham verliest waarde, euro en dollar sterker

Op de interbancaire markt bedroeg het gemiddelde dagelijkse handelsvolume 1,7 miljard dirham en de interbancaire rente 2,75%.

De Marokkaanse beursindex MASI steeg met 0,6%, waarmee de winst sinds begin dit jaar op 15,2% uitkomt. Deze positieve ontwikkeling is vooral te danken aan de sectoren transportdiensten (+5,5%), vastgoed (+5,4%) en de voedingsmiddelenindustrie (+3,5%).

Lees ook: Marokkaanse dirham in topvorm dankzij flexibele wisselkoers

Het totale handelsvolume op de beurs bedroeg 1,3 miljard dirham, tegen 2 miljard dirham de week ervoor. Het grootste deel van de handel vond plaats op de centrale aandelenmarkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team