Zoeken

Groepen zwerfhonden richten ravage aan in Marokko (video)

15 augustus 2024 - 22:10 - Marokko

©

Inwoners van Salé zijn steeds banger voor de groeiende populatie zwerfhonden. Ze voelen zich niet langer veilig door het risico op aanvallen en ziektes zoals rabiës, en klagen over het gebrek aan actie van de autoriteiten.

De honden, die niet gesteriliseerd of gevaccineerd zijn, zwerven in groepen rond op het strand, in woonwijken, bij de jachthaven en tramhaltes. Dit verstoort de rust van zowel bewoners als toeristen. Sommige inwoners nemen het heft in eigen handen door giftig voedsel in de vuilnisbakken te gooien, wat leidt tot de dood van tientallen honden op straat.

Lees ook: Zwerfhonden Marokko massaal afgeslacht: "Stop dit dierenleed!"

Verschillende maatschappelijke organisaties hebben de autoriteiten opgeroepen om krachtige maatregelen te nemen tegen de toename van zwerfhonden. Ze vragen om vaccins tegen rabiës beschikbaar te stellen in het ziekenhuis en om een grootschalige campagne te starten voor sterilisatie, vaccinatie en de opvang van de zwerfhonden die de gezondheid en veiligheid van de inwoners bedreigen.

Lees ook: Tanger mobiliseert miljoenen voor bescherming zwerfhonden

"De gemeente probeert dit probleem serieus aan te pakken. Er is een overeenkomst gesloten met de dierenbeschermingsorganisatie, maar de resultaten zullen pas op de lange termijn zichtbaar zijn", aldus de locoburgemeester van Salé. Hij benadrukt de noodzaak om de zwerfhonden te registreren om hun aantal in Salé en andere steden in Marokko te verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team