Zoeken

GSM-R: de technologie die de veiligheid van Marokko’s HSL zal garanderen

9 september 2024 - 06:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse spoorwegbedrijf ONCF zet vaart achter de aanleg van de hogesnelheidslijn tussen Kenitra en Marrakech. Vrijdag startte ONCF een aanbestedingsprocedure voor het ontwerp en de aanleg van het GSM-R-netwerk voor deze nieuwe lijn. De werkzaamheden voor de installatie van dit netwerk zullen naar verwachting in februari 2025 beginnen.

GSM-R, wat staat voor Global System for Mobile Communications - Railway, is een essentieel communicatiesysteem voor de spoorwegveiligheid. Het zorgt voor een realtime verbinding tussen de treinen en de verkeersleiding, wat cruciaal is voor een veilige en efficiënte exploitatie van de hogesnelheidslijn. De keuze voor een ’dialoogcompetitie’ bij de aanbesteding van dit project onderstreept de complexiteit van het ontwerp en de installatie van het GSM-R-systeem.

Lees ook: Marokko bouwt 20 nieuwe treinstations

De dialoogcompetitie biedt ONCF de mogelijkheid om met geselecteerde kandidaten in gesprek te gaan over hun vermogen om het systeem aan te passen, te onderhouden en de veiligheid en beschikbaarheid ervan te garanderen tijdens de werkzaamheden. Ook kunnen de kandidaten voorstellen doen voor interfaces die zorgen voor interoperabiliteit met bestaande systemen.

Lees ook: HSL Kenitra-Marrakech: Chinezen aan het roer

Door middel van deze dialoogcompetitie wil ONCF de benodigde installaties nauwkeurig in kaart brengen, de fasering van de werkzaamheden bepalen, de benodigde tijd voor de realisatie van het project vaststellen en een langetermijnplan voor het onderhoud van het systeem ontwikkelen. Het project voor de hogesnelheidslijn Kenitra-Marrakech komt hiermee in een cruciale fase, en de aanleg van het GSM-R-netwerk is een belangrijke stap in de richting van de uiteindelijke realisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team