Zoeken

Station Rabat krijgt make-over voor komst HSL

8 september 2024 - 15:30 - Marokko

©

Na een lange periode van stilstand zijn de renovatiewerkzaamheden aan het treinstation Rabat-Ville hervat. Het architectenbureau van Youssef Melehi, bekend van de stations Rabat-Agdal en Marrakech, heeft de opdracht overgenomen van het bureau AWM.

De wisseling van architectenbureau kwam nadat AWM de esthetische richtlijnen en aanbevelingen van UNESCO niet had opgevolgd. Het bureau van Melehi heeft zich gecommitteerd aan een aantal eisen, waaronder het gebruik van glazen wanden en daken om het gebouw een "zowel historisch als eigentijds karakter te geven, dat de verbinding tussen verleden en heden benadrukt".

Lees ook: Busstation Rabat te koop voor spotprijs

Daarnaast plant Melehi een milieuvriendelijk systeem voor temperatuurregeling. Dit omvat de integratie van groene ruimtes binnen het station om natuurlijke ventilatie te creëren, vergelijkbaar met het winkelcentrum Arribat Center in de wijk Agdal. Ook wil hij de historische Almohadenmuur beter zichtbaar maken door het gebouw te verkleinen. De achtergevel van het station zal worden bedekt met beplante terrassen.

Lees ook: Marokko bouwt 20 nieuwe treinstations

De werkzaamheden, met een prijskaartje van 250 miljoen dirham, moeten volgens planning in 2025 zijn afgerond. Dan zal het vernieuwde station Rabat-Ville klaar zijn om de hogesnelheidstrein te verwelkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team