Zoeken

Hadj 2024: Europa geeft gezondheidswaarschuwing uit

8 juni 2024 - 09:00 - Wereld

©

In Europa hebben de gezondheidsautoriteiten een waarschuwing uitgegeven aan pelgrims die naar Mekka gaan voor de Hadj, na de detectie van verschillende gevallen van meningitis bij niet-gevaccineerde personen die de afgelopen weken uit Saoedi-Arabië terugkeerden.

De waarschuwing, die op 31 mei werd afgegeven door de Franse Directie-Generaal Volksgezondheid, benadrukt het toegenomen risico op meningitis tijdens grote bijeenkomsten zoals de Hadj, waar krappe leefomstandigheden de verspreiding van de ziekte kunnen bevorderen.

Lees ook: Strenge boetes voor pelgrims zonder Hadj-vergunning

"Het risico op invasieve meningokokkenziekte is bekend in de context van grote bijeenkomsten met een aanzienlijke vermenging van mensen uit verschillende landen, en in overvolle omstandigheden die de overdracht van meningokokken begunstigen," aldus de Franse autoriteiten. Ze benadrukken het belang van vaccinatie en roepen op om deze aanbevelingen te "doorgeven en te herhalen" aan toekomstige pelgrims om deze "internationale volksgezondheidsnoodsituatie" aan te pakken.

Lees ook: Koning Mohammed VI stuurt Marokkaanse atleten op bedevaart

Dit jaar nemen meer dan twee miljoen moslims deel aan de Hadj, waardoor ze het risico lopen op infectieziekten. Het Franse consulaat in Djedda heeft een brochure opgesteld voor pelgrims met aanbeveling voor de bedevaart. Het ministerie van Europese en Buitenlandse Zaken heeft ook de rubriek "Reisinformatie" op zijn website bijgewerkt om deze waarschuwing op te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team